Managed hosting door True

UvA en Qualcomm richten onderzoekslab in

 

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en chipfabrikant Qualcomm Technologies openen op 15 september een gezamenlijk onderzoekslab. In het lab gaat onderzoek gedaan worden naar geavanceerde machine learning-technieken voor de verwerking van sensorische data, waaronder beeldherkenning op mobiele en ingebouwde systemen.

Na de overname van het UvA-spin-offbedrijf Euvision, maker van software voor de analyse van digitaal beeldmateriaal, door Qualcomm Technologies in september vorig jaar, vonden er gesprekken plaats tussen de UvA en de chipfabrikant over mogelijke onderzoekssamenwerking. Dit heeft geresulteerd in het gezamenlijke onderzoekslab, dat onderdeel wordt van het Instituut voor Informatica van de UvA op het Amsterdam Science Park.

De overeenkomst is voor vijf jaar gesloten en biedt ruimte aan zo’n vijftien tot twintig onderzoekers. Het directieteam van het onderzoekslab bestaat uit Arnold Smeulders, hoogleraar Computer Vision aan de UvA, Max Welling, hoogleraar Machine Learning aan de UvA, en Cees Snoek, hoofdingenieur bij Qualcomm en universitair hoofddocent aan de UvA. De eerder dit jaar opgezette Amsterdamse vestiging van de chipfabrikant is dichtbij het nieuwe lab, wat de samenwerking vergemakkelijkt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5586692). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×