Managed hosting door True

Vastgoedbelegger start fonds voor ICT-start-ups

 

Directeur van Singeldam Vastgoed, Jeroen Kool, heeft een investeringsfonds opgericht voor ict-start-ups. Dat fonds heeft de naam Jeroen Kool Investments en gaat investeren in jonge innovatieve Nederlandse bedrijven uit de ict- en technologie-sector. In de periode 2015-2016 zullen ongeveer tien investeringen plaatsvinden. Kool volgt naar eigen zeggen zijn passie voor ict.

Hij benadrukt dat er voor een eventuele samenwerking moet worden voldaan aan verschillende criteria. Dat is onder meer een 'ervaren en ambitieus management-team'. Ook gaat de voorkeur gaat uit naar softwarebedrijven en organisaties die actief zijn in de techniek. De investeerder zet in op minderheids- en meerderheidsbelangen van tussen de vijftigduizend en anderhalf miljoen euro.

Kool startte in 2000 zijn eigen vastgoedbedrijf Singeldam Vastgoed BV. Dat richt zich binnen Nederland op beleggingen in commercieel vastgoed. Vijf jaar na de start van Singeldam is Kool een samenwerking aangegaan met vastgoedondernemer Ebe van Riesen. Zij richtten in 2005 Stadsrenovatie BV op.

Focus ICT

Kool, die bedrijfskunde studeerde in Groningen, verlegt nu een deel van zijn focus naar ict. Hij beschouwt het gegeven dat hij in het vastgoed terechtkwam min of meer als een toevalligheid. Naast zijn vastgoedactiviteiten, die hij een 'uit de hand gelopen hobby' noemt, richt hij zich nu op zijn passie; de ict.

Computable zoekt start-ups

Voor de Computable Awards 2015 gaat Computable op zoek naar de beste start-up van het jaar in de ict-branche. In Nederland gevestigde ict-start-ups die na 2010 zijn opgericht, komen in aanmerking voor deze award. Klik hier om voor deze categorie een start-up aan te melden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5227509). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

alles wat deze man aanraakt wordt goud !
ik ga hem volgen !

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×