Managed hosting door True

Investeerder biedt 1,8 miljard dollar voor Novell

 

Softwareleverancier Novell heeft een overnamebod ontvangen van investeringsmaatschappij Elliot Associates. De investeringsfirma biedt 5,75 dollar per aandeel, waarmee het bod een totale waarde van 1,8 miljard dollar (1,3 miljard euro) heeft. De softwaremaker zegt dat het bod ongevraagd komt, maar onderzoekt het wel. Novell is leverancier van het opensourcebesturingssysteem Suse Linux.

Elliot Associates is een van de grootste aandeelhouders van de maker van open source software. De investeringsmaatschappij heeft 8,5 procent van de aandelen van het bedrijf in handen. De prijs van het aandeel Novell sloot op 2 maart op 4,75 dollar. Het bod van de investeringsmaatschappij ligt dus een dollar hoger dan de huidige aandelenprijs.

In het boekjaar 2009 maakte de softwareleverancier een verlies van 213 miljoen dollar. Dat komt vooral door een afschrijving van 256 miljoen op de divisie Systems and Resource Management in het vierde kwartaal van het boekjaar 2009. Novell deed de afschrijving, omdat Amerikaanse boekhoudregels het bedrijf verplichtten zijn bezittingen te herwaarderen. In 2008 maakte het bedrijf nog een verlies van 9 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3273661). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Zie voor het volledige en engelstalige bericht over dit verhaal de onderstaande links :-)
- http://www.novell.com/news/press/novell-confirms-receipt-of-unsolicited-conditional-proposal-from-elliott-associates
- http://lwn.net/Articles/376892/
- http://www.prnewswire.com/news-releases/elliott-offers-to-acquire-novell-86009382.html
- http://dealbook.blogs.nytimes.com/2010/03/02/elliott-associates-offers-to-buy-novell/

Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.....
Een financieel investeerder die Novell ongevraagd een aanbod doet om het op te kopen? Ik ben heel benieuwd wat er met Novell gaat gebeuren als ze dit aanbod afslaan...

Wat zijn de werkelijke stategische afgronden? Wat gaat er gebeuren met "Suse Linux". Synergie is overduidelijk en daar heeft naar alle waarschijnlijkheid de hoogte van het bod ook mee te maken. Heeft europarlementarier mevr. Kroes (waar ik overigens groot fan van ben) hier al een mening over geventileerd?

Al met al, heel interessant!

Ik meen gelezen te hebben dat Novell nog ruim een miljard $ in kas heeft. Ze worden dus gewaardeerd op nog geen 800 miljoen $. Zelfs als ze de hele handel liquideren leveren alleen de compensabele verliezen al genoeg op om dit een risicoloze investering te noemen. Slim!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×