Managed hosting door True

Shuttleworth treedt terug als Ubuntu-CEO

 

In maart 2010 treedt Mark Shuttleworth terug als directeur van Canonical, het bedrijf dat Linuxdistributie Ubuntu ontwikkelt en distribueert. Shuttleworth blijft op de achtergrond technisch adviseur binnen het Ubuntu-project. Shuttleworth wordt opgevolgd door Jane Silber, die nu nog operationeel directeur is binnen Canonical.

Volgens Shuttleworth heeft Silber, als voormalige vice president van General Dynamics, meer ervaring met grote klanten en het leiden van grote organisaties. De Canonical-oprichter ziet die eigenschappen als 'essentieel voor Canonical in de komende vijf jaar.' Dat schrijft hij op zijn weblog.

Shuttleworth studeerde economie en informatica aan de universiteit van Kaapstad. In 1995, in het laatste jaar van zijn studie, richtte hij Thawte op. Dat adviesbedrijf bood beveiligingsproducten voor e-commerce, in de vorm van digitale certificaten en versleuteling. In 1999 verkocht hij het bedrijf aan Verisign. In 2004 richtte hij het Ubuntu-project op, een organisatie die de ontwikkeling van Ubuntu op de lange termijn moet verzekeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3198591). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×