Managed hosting door True

iPhone-software voor treinvertraging wint prijs

Dit artikel delen:

Een iPhone-applicatie die informatie geeft over de actuele treinenloop heeft de iCE Amsterdam Award voor de beste Nederlandse mobiele applicatie gewonnen. De prijs werd uitgereikt als afsluiting van de eerste editie van iCE Amsterdam, een evenement over mobiele platformen en strategie.

De winnende iPhone-applicatie is ontworpen door de Delftse student technische informatica Dennis Stevense. De toepassing die hij ontwierp heeft een weinig originele naam, die echter niets aan duidelijkheid te wensen over laat: Trein.

Met Trein kunnen passagiers op hun iPhone actuele treintijden opzoeken, inclusief eventuele vertragingen. De applicatie biedt ondersteuning voor iNap, een wekprogramma. Zo kan de reiziger worden gewekt op het moment dat hij het station van zijn bestemming bereikt. Trein is al sinds oktober 2008 te koop in de App Store, en was meteen een hit.

Kaartspel

Daarnaast won ontwikkelaar Peter Bonte een prijs voor het beste idee voor een mobiele applicatie. Hij bedacht een digitaal pakje kaarten. Door op verschillende iPhones of iPods Touch gelijktijdig de applicatie te gebruiken, kun je draadloos kaarten aan elkaar delen en open leggen. Bijna elk bestaand kaartspel is zo te spelen.

Over iCE09

iCE Amsterdam, iCE09, is een meerdaagse conferentie voor iedereen die zich zakelijk en professioneel met mobiele toepassingen, strategie, marketing of ontwikkeling bezighoudt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuke kop: alsof je met die applicatie de trein vertraging kunt bezorgen

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.