Managed hosting door True

Gartner: groei middleware halveert

 

De markt voor applicatie-infrastructuur en middleware is in 2008 gegroeid met krap 7 procent tot 15,1 miljard dollar (zo'n 11,4 miljard euro). Een jaar eerder lag de groei op 13,3 procent bij een totale waarde van 14,1 miljard euro, meldt marktonderzoeksbureau Gartner. Het bureau wijt de afname aan de kredietcrisis en de overname van middleware-leverancier BEA door Oracle. 'Op een overname van deze omvang volgt altijd een periode van onzekerheid bij klanten', zegt onderzoeksdirecteur Fabrizio Biscotti van Gartner.

Klik om te vergroten

De drie voorgaande jaren groeide de markt voor applicatie-infrastructuur en middleware nog met dubbele cijfers. Voor het lopende jaar voorspelt Gartner een daling van 0,8 procent.

De top vijf aanbieders zijn goed voor een marktaandeel van 53 procent. IBM staat wederom op een met een marktaandeel van 30,8 procent. Oracle kwam met stip op de tweede plaats, met een marktaandeel van 15,6 procent. Microsoft, Software AG en Tibco bezetten de plaatsen drie tot vijf met percentages van respectievelijk 3,6, 2,9 en 2,9 procent.

Rapport

Het rapport 'Market Share: Application Infrastructure and Middleware Software, Worldwide, 2008' is te vinden op Gartners website.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2943164). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Wat is waar? Hetzelfde artikel met twee verschillende titels.......

Gartner: groei middleware halveert
Gartner: markt voor middleware groeit

Moet niet gekker worden...

Op basis van de inhoud van dit artikel zou ik concluderen dat de volgende titel de juiste is:

Gartner: groei middleware halveert

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×