Managed hosting door True

Gegevens invoeren met gebarentaal

 

Ontwikkelaars hebben sinds kort de beschikking over een open source ontwikkelomgeving voor 'multimodale' gebruikersinterfaces. Dat zijn interfaces die gebruik maken van meer dan één invoermiddel zoals spraakherkenning, gebaren, gezichtsuitdrukkingen of oogbewegingen.

Een Europees onderzoeksconsortium heeft rapid prototyping software ontwikkeld voor het bouwen van ‘multmodale' gebruikersinterfaces. Met OpenInterface kunnen ontwikkelaars interfaces bouwen die gebruik maken van bijvoorbeeld spraakherkenning, gebaren, gezichtsuitdrukkingen of oogbewegingen.

Edutaiment

Andere invoermiddelen dan muis en toetsenbord worden niet alleen gebruikt door minder validen, maar zijn bijvoorbeeld ook populair in edutainmenttoepassingen en in de medische sector.

Plug-ins

De onderzoekers hopen dat de ontwikkelomgeving in de toekomst meer mogelijkheden krijgt, doordat ontwikkelaars nieuwe plug-ins toevoegen. Ze werken daarnaast samen met het World Wide Web Consortium (W3C) om webstandaarden te ontwikkelen voor multimodale invoer.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2338692). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×