Managed hosting door True

UT-student Krijgsman weer tweede op WK Programmeren

 

WK Programmeren Erik-Jan Krijgsman

Erik-Jan Krijgsman (hier in het midden tijdens de ACM World Programming Finals eerder dit jaar) haalde zilver op het WK Programmeren.

Student Erik-Jan Krijgsman is wederom tweede geworden op de 2007 TopCoder Collegiate Challenge, ook wel het wereldkampioenschap Programmeren genoemd. De wedstrijd vond dit jaar in Orlando, Florida plaats.

Erik-Jan Krijgsman, student aan de Universiteit Twente, mocht, na vijf online voorrondes waaraan wereldwijd ruim vierduizend mensen meededen, samen met 47 anderen uitkomen in de halve finales van het WK Programmeren in Florida. Hij moest in anderhalf uur drie programmeerproblemen oplossen. De beste acht gingen door naar de finale waar ze drie nieuwe programmeerpuzzels voorgeschoteld kregen. Krijgsman scoorde, met twee van de drie puzzels goed, een tweede plaats. Goed voor tienduizend dollar. De hoofdprijs ging naar de Russische student Petr Mitrichev.

Het is niet de eerste keer dat Krijgsman genoegen moet nemen met de tweede plaats. In maart van dit jaar nam hij samen met medestudenten Boris de Wilde en Kamiel Cornelissen deel aan de ACM World Programming Finals in Tokyo. Ook daar moesten ze genoegen nemen met zilver. Vorig jaar konden ze de gouden plak wél mee naar huis nemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2238547). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×