Managed hosting door True

Python-updates liggen op koers voor komend jaar

 

Programmeertalen hebben zoals alle software updates nodig. Maar compatibiliteit is minstens zo belangrijk. Voor programmeertaal Python komen er dan ook twee updates: één compatibele en één drastische overstap.

Versies 2.6 en 3.0 van programmeertaal Python verschijnen komend jaar. De twee updates liggen daarmee op koers. Python-schepper Guido van Rossum vertelde Computable eerder dit jaar al over de plannen voor een compatibele update (2.6) én een grote wijzigingsupdate. Laatstgenoemde is dan ook niet compatibel met de voorgaande versies.

Versie 2.6 komt in maart of april als eerste uit en dient als overgangsversie die het pad moet effenen voor Python 3.0 (codenaam 3000). Ontwikkelaars kunnen met 2.6 alvast kijken of hun code incompatibel zal zijn met 3.0. Daarnaast komt er nog een tool om de conversie van code naar 3.0 te vergemakkelijken. De drastisch veranderde nieuwe versie moet in augustus uitkomen.

De eerste versie van Python verscheen in 1991. Het basisontwerp kan dus wel een opfrisser gebruiken, aldus de ontwikkelaars van deze programmeertaal. Een beta-uitvoering van 2.6 komt in februari uit en een beta van 3.0 in maart. Dan vindt ook de Python-conferentie PyCon plaats in Chicago.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2230541). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×