Managed hosting door True

Windows Server 2008 krijgt virtualisatieoptie

 

Microsoft voorziet Windows Server 2008 van een virtualisatiemogelijkheid. Een aantal versies van Windows Server 2008 wordt uitgerust met Hyperviser virtualisatietechnologie. Dat maakte de softwaregigant bekend tijdens TechEd 2007, het ict-forum van Microsoft in Barcelona.

Windows Server 2008 wordt voorzien van een virtualisatie-optie. Dat heeft Microsoft bekend gemaakt tijdens TechEd in Barcalona. De virtualisatie technologie die onder de codenaam ‘Viridian' is ontwikkeld heeft de naam Hyper-V gekregen en wordt aan een aantal versies van Windows Server 2008 toegevoegd. Hyper-V is een standalone servervirtualisatie-product dat gebaseerd is op Hyperviser technologie. Geïntegreerd in Windows Server 2008 kunnen vanaf een enkele fysieke server meerdere virtuele omgevingen worden bestuurd.

Het nieuwe validatieprogramma van Microsoft biedt leveranciers de mogelijkheid om software die op Windows Server 2008 en eerdere versies draait, te testen en te valideren. Microsoft gaat technische ondersteuning verlenen aan klanten die Windows Server hebben draaien met virtualisatie-programma's van een andere leverancier.

Onderdeel van de Virtualisatieoplossingen is ‘Acellerators': daarbij stelt Microsoft gratis handleidingen en ‘tools' beschikbaar die ict-professionals moeten helpen om een effectief virtualisatieplan op te zetten.
In totaal verschijnen acht verschillende versies van Windows Server 2008.
Microsoft zet de nieuwe server- en virtualisatiestrategie in op thuisnetwerken. De softwaregigant doet dat naar eigen zeggen vanwege de vraag van klanten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2215668). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×