Managed hosting door True

Programmeersoftware voor robots

 

Microsoft heeft vorige maand programmeersoftware uitgebracht die het bouwen en programmeren van robots gemakkelijker moet maken.

Microsoft Robotics Studio is een ontwikkelplatform met een programmeerhulpmiddel waarin softwarecomponenten in een grafische interface samen te stellen zijn. Daarnaast is er een hulpmiddel bijgevoegd om een voor robotica begrippen behapbare uitvoeringsversie (runtime) van de software te maken. Een eigen robot met kostbare hardware is niet nodig. Programmeurs kunnen in een virtuele 3D omgeving testen of hun bouwsels goed omgaan met de natuurkundige wetten van massa, zwaartekracht en wrijving.

In de januari 2007 editie van de Scientific American legt Microsoft oprichter Bill Gates uit waarom het concern, dat aan de wieg stond van de pc, nu zijn ogen richt op de robot. Volgens Gates kenmerkt de robotica zich op dit moment door een grote verscheidenheid aan hardware, elk met hun weinig flexibele programmeerhulpmiddelen. De nieuwe softwaremodule van Microsoft zorgt ervoor dat ontwikkelaars een universeler instrument in handen krijgen om robots van verschillende makelij sneller en goedkoper te programmeren. Dertig robotproducenten hebben zich inmiddels aangesloten bij dit initiatief van Microsoft. De software is gratis voor studenten en hobbyisten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1817001). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×