Managed hosting door True

EC stelt open source-portal voor lidstaten in

 

De Europese Commissie heeft een consortium ingesteld voor het beheren en creëren van de Open Source Observatory and Repository (OSOR). Het OSOR is een internetportal dat Europese overheidsinstellingen in staat stelt de code van hun open source-applicaties centraal op te slaan en te delen.

Ook voorziet het portal in het uitwisselen van kennis. De EC hoopt dat Europese lidstaten zo meer rendement halen uit hun it-investeringen en de uitwisselbaarheid van applicaties verbeteren. Het consortium dat het OSOR moet beheren bestaat uit Unisys België, het Maastricht Economic Research Institute on Innovation and Technology , GOPA Cartermill en de Universidad Rey Juan Carlos.

“Het belang van open source voor het openbaar bestuur ligt niet zozeer binnen de mogelijkheden die het biedt voor vervanging van proprietary producten. Het gaat steeds meer om het ontwikkelen van op maat gemaakte applicaties op basis van open source-software, om samenwerking bij de ontwikkeling en om het gebruik van open source-licenties bij het delen van de resultaten van die ontwikkeling. De nieuwe OSOR moet een voorkeurstool worden voor samenwerking en het delen van software binnen de lidstaten versnellen”, zegt Karel De Vriendt, hoofd van de European eGovernment Services Unit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1752037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×