Managed hosting door True

Big-data specialist Talend gaat naar de beurs

 

De Amerikaanse specialist voor big-data-analyse Talend is sinds vrijdag 29 augustus 2016 genoteerd aan de Amerikaanse beurs. In een handelsbericht maakt Talend bekend dat het 5.250,000 aandelen van American Depository Shares (ADSs) tegen een prijs van achttien dollar per aandeel (ADS) heeft uitgegeven. De aandelen worden verhandeld aan de Nasdaq.

Talend is naar eigen zeggen één van de weinige ict-bedrijven die dit jaar naar de beurs gaat. Het bedrijf dat sinds februari 2016 een Nederlandse vestiging heeft, wil onder meer groeien in Europa.

Het Amerikaanse bedrijf heeft zich eind februari 2016 gevestigd in Nederland en richt zich op big data-integratie en -analyse. Het wordt in Europa aangestuurd vanuit Ierland. Behalve Nederland zijn de landen Spanje, Italië en Scandinavië aangewezen als groeimarkt.

Het bedrijf is van oorsprong maker van integratiesoftware, maar heeft zich de laatste jaren omgevormd tot big data-specialist. Talend positioneert zich als alternatief voor bijvoorbeeld Informatica en IBM die op licentiebasis integratiesoftware aanbieden. Talend doet dat op abonnementbasis.

Air France

Het bedrijf behaalde in 2015 een omzet van ongeveer 76 miljoen dollar. Het heeft wereldwijd ongeveer dertienhonderd klanten. Het gaat bijvoorbeeld om Air France, Citi en General Electric. De leverancier helpt die multinationals om data effectiever in te zetten en om meer inzichten te krijgen en een betere concurrentiepositie op te bouwen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5809468). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×