Managed hosting door True

Eindhoven gaat e-factureren met Factuurportal

 

De gemeente Eindhoven kiest voor Factuurportal van Nexus Verus uit Rotterdam. Factuurportal is een e-facturatie oplossing voor de automatische verwerking van inkomende pdf-facturen. De gemeente wil hiermee een digitaliseringsslag maken en de menselijke handelingen terugbrengen.

De gemeente Eindhoven wil zijn bedrijfsprocessen doorontwikkelen. Dit met het doel om optimale dienstverlening te leveren tegen lagere kosten. Facturering is een van die processen die moest worden aangepakt. De gemeente ontvangt jaarlijks vijftigduizend facturen, waarvan de helft op papier. De facturen die digitaal binnenkomen, worden handmatig verwerkt door de gemeente. Dit kost de gemeente veel tijd en is bovendien een foutgevoelig proces.

De gemeente zocht daarom een oplossing die de inkomende facturen sneller kan verwerken, waarbij de menselijk handelingen worden teruggebracht. Bovendien moet het een kwaliteitsslag opleveren en de factuurstroom verduurzamen. Het koos voor Factuurportal van Nexus Verus, aangezien dit naar eigen zeggen het beste aansluit bij de gestelde eisen. Zo helpt het de gemeente om van de papieren facturen af te stappen en worden de handmatige handelingen afgeschaft via het volautomatisch proces om alle inkomende pdf-facturen te verwerken.

Leverancier

Eindhoven maakt sinds oktober gebruik van Factuurportal. De leveranciers die al pdf's sturen worden direct aangesloten op Factuurportal, de leveranciers die nog papieren facturen sturen worden ingelicht over Factuurportal en gevraagd voortaan de facturen in pdf aan te leveren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5670919). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×