Managed hosting door True

Openbron-CMS Joomla krijgt gebruikersgroep

 

Samenwerken

Het gratis open source contentmanagementsysteem (cms) Joomla! krijgt een gebruikersgroep voor Nederlandstalige gebruikers. Er worden bijeenkomsten georganiseerd, waarbij Nederlandstalige gebruikers kennis uitwisselen over het gebruik van de software voor het bouwen van websites.

De opzet van het cms is dat gebruikers zonder al te veel technische kennis een website kunnen bouwen. Dat varieert van persoonlijke websites tot internetpagina's voor bedrijven die internationaal actief zijn.

Joomla! is geschreven in scripttaal PHP en werkt met een MySQL-database. De eerste versie van het cms werd in 2005 gepresenteerd. Inmiddels is een aantal keer een nieuwe versie gepresenteerd. Binnenkort moet versie 1.6 verschijnen.

Microsoft

In die nieuwste versie is softwarecode van Microsoft geïmplementeerd. De softwarereus sloot daartoe een samenwerkingsovereenkomst met Joomla! Door die code moet het cms beter samenwerken met software van Microsoft.

De gemeenschap achter het cms-systeem is verdeeld over de samenwerking met de softwarereus. Een deel van de gebruikers vindt het een logische en positieve ontwikkeling. De andere helft vindt dat de softwaregigant niets te zoeken heeft in openbronsoftware.

Joomla! ontstond in 2005 als een afgescheiden voortzetting van het open source cms Mambo. Dat gebeurde na een ruzie tussen het Australische Miro Corporation, de eigenaar van het handelsmerk van het cms en de meerderheid van het ontwikkelteam.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3350077). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Ik kan bij Joomla helemaal niets vinden over die gebruikersgroepen.

Hier zijn de gebruikersgroepen:
http://www.joomlacommunity.eu/joomla-gebruikersgroepen.html

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×