Managed hosting door True

Iron Mountain koopt maker archiveringssoftware

 

Storagebeheerspecialist Iron Mountain neemt Mimosa Systems over. Dit bedrijf maakt software voor contentarchivering. De softwaremaker betaalt 112 miljoen dollar voor het bedrijf uit Santa Clara in de staat Californië. Iron Mountain zegt door de overname een breder pakket aan te kunnen bieden voor het opslaan en beheren van bedrijfsinformatie vanaf zogeheten perifere netwerkapparaten als desktops en laptops.

Volgens de ecm-aanbieder geven bedrijven nog steeds de voorkeur aan het intern opslaan van gegevens. De Mimosa-software maakt dit mogelijk. 'De lokaal geïnstalleerde archiefsoftware biedt een aanvulling op archiefdiensten in de cloud van Iron Mountain', aldus de leverancier.

Het pakket Mimosa NearPoint is een archiveringsplatform voor het opslaan, ordenen, classificeren, herstellen en vinden van gegevens. ‘Mimosa biedt de beste archieftechnologie die in de markt verkrijgbaar is', zegt technologiedirecteur Ramana Venkata van Iron Mountain. Het pakket NearPoint wordt toegevoegd aan het portfolio van de divisie Iron Mountain Digital. Het managementteam van de leverancier van contentarchivering verhuist naar de koper. Ceo T.M. Ravi van Mimosa Systems wordt marketingdirecteur bij Iron Mountain.

Iron Mountain heeft dertien vestigingen in de Benelux met in totaal tweehonderd medewerkers. Welke invloed de overname heeft op de Nederlandse markt is niet bekend. Het bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar.

Mimosa Systems werd al in Nederland verkocht via value-added reseller (VAR) Storlink.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3269676). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.