Managed hosting door True

Blockchain, Brexit en Trump in datacenterrapport

 

ITB2 Datacenters heat stresstest

Wat betekent de Brexit voor ict-contracten? Is blockchain een blok aan het been van de jurist? Heeft Donald Trump het Privacy Shield opgeblazen? Vragen die naar voren komen in het rapport Datacenter en Recht 2017 van brancheorganisatie DDA (Dutch Datacenter Association). Het rapport is opgesteld in samenwerking met juridisch adviesbureau ICT Recht.

In het rapport komen volgens DDA de belangrijkste juridische aspecten rondom datacenters aan bod. De samenstellers geven uitleg over onderwerpen zoals contracten, continuïteit en privacy. Ze leggen bijvoorbeeld uit hoe het zit met de bevoegdheden van opsporingsdiensten en gaan in op de GDPR, de Europese wetgeving rondom privacy en data die in mei 2018 ingaat.

Het rapport is zo geschreven dat juridische onderwerpen over ict en datacenters voor managers en ict-beslissers goed te behappen zijn. Het gaat in op juridische thema's rondom ict-contracten van datacenterdienstverleners en biedt handvatten voor de toepassing van regels in de praktijk

Checklists

Het rapport bevat ook een aantal checklists. Het gaat onder meer om aandachtspunten voor SLA's (Service Level Agreements), bewerkersovereenkomsten, de Meldplicht Datalekken, en aansprakelijkheidsbeding.

Het rapport Datacenter en Recht 2017 is gratis te downloaden via deze link.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6055293). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×