Managed hosting door True

Salesforce koopt Demandware voor e-commerce

 

Deal handen schudden overname

Salesforce neemt het Amerikaanse e-commerce-platform Demandware over. De crm-leverancier betaalt 2,8 miljard dollar (2,5 miljard euro) voor het bedrijf. Demandware levert web, mobile en clouddiensten aan spelers in de retailbranche. Met deze overname stapt Salesforece in e-commerce. De overname wordt naar verwachting eind juli dit jaar afgerond.

Demandware bestaat sinds 2004. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Burlington. In 2010 opende het een kantoor in Utrecht. Het bedrijf levert web, mobile en clouddiensten. Het richt zich op spelers in de retail en beschikt over ruim tweehonderd klanten zoals Hallmark, L’Oreal, Adidas en Motorola.

Met de overname van Demandware betreedt Salesforce de e-commercemarkt. De crm-leverancier verwacht de overname in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2017 af te kunnen ronden. Dat is eind juli 2016.

AWS-partner

Vorige week maakte Salesforce bekend dat het tot ‘Preferred Cloud Infrastructure Provider’ van Amazon Web Services (AWS) is benoemd. Salesforce vergroott hiermee het gebruik van de AWS-diensten tot in hun 'core services'. Salesforce’s wil hiermee zijn infrastructuur internationaal uitbreiden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5770077). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×