Managed hosting door True

‘Deal Microsoft en Salesforce struikelt op bod’

 

Dollars

Microsoft en Salesforce.com zijn niet tot een overnamedeal gekomen. Zo meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC. De overeenkomst zou zijn vastgelopen op de prijs. Microsoft is bereid om 55 miljard dollar voor de crm-leverancier neer te leggen. Dit is vijftien miljard dollar lager dan wat Salesforce voor ogen heeft.

Begin mei meldde Computable op basis van geruchten van het Amerikaanse persbureau Bloomberg dat Salesforce is benaderd voor een overname. Om welke partij dit ging blijft onbekend. Kort daarna schreven we dat Microsoft als reactie hierop de crm-leverancier heeft benaderd voor een overname.

Nu meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC, op  basis van ingewijden, dat de twee partijen waarschijnlijk in mei rond de tafel hebben gezeten voor overnamegesprekken. De deal is gestaakt vanwege een te groot verschil in de prijs. Microsoft wilde 55 miljard dollar bieden voor Salesforce.com. Dit terwijl Marc Benioff, ceo van Salesforce.com, zeventig miljard dollar vraagt voor het bedrijf. De deal zou een behoorlijke aanslag plegen op de 95 miljard dollar die Microsofts heeft klaarliggen. Bovendien zou de relatief nieuwe ceo van Microsoft terughoudend zijn om een deal van zo'n omvang te sluiten.

Naar verluidt hadden de partijen de deal al bijna gesloten, tot ze stuitten op het meningsverschil over de prijs. De bedrijven zijn niet van plan om binnenkort opnieuw rond de tafel te zitten voor een nieuwe deal.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5273605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×