Managed hosting door True

Maatwerk populair in versnipperde CRM-markt

 

De markt voor customer relationship management (crm)-software is nog lang niet verzadigd. Dit blijkt uit onderzoek van Computer Profile onder 4500 Nederlandse ict-functionarissen. Wel tekent zich een duidelijke top vijf af, waarbij de softwareleveranciers Oracle, SAP, Microsoft en Exact vooral concurrentie hebben van maatwerk-crm. 37 procent van de markt wordt bepaald door crm-leveranciers met 4 procent of minder marktaandeel.

Bij 1270 bedrijfsvestigingen werden in totaal honderdvijftig verschillende crm-oplossingen gevonden. Maatwerk speelt hierin een belangrijke rol. In 13 procent van alle aangetroffen crm-software ging het om maatwerk. Hiermee scoort het in de markt een derde positie achter Oracle (19 procent) en SAP (17 procent), maar voor Microsoft (9 procent) en Exact (6 procent). Andere veel gevonden oplossingen zijn van SuperOffice, Salesforce.com, Archie, Scope, PerfectView en Update.

Marktanalyse

Computable bracht de volledige Nederlandse crm-softwaremarkt in kaart. Hierbij keek het onderzoekbureau naar leveranciers, maar ook naar soort oplossing, segment en bedrijfsomvang. Lees daarom ook de marktanalyse ‘CRM komt nog maar mondjesmaat uit cloud'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4321028). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×