Managed hosting door True

Microsoft komt eind dit jaar met zoekmiddel

 

Microsoft lanceert eind dit jaar zijn weerwoord op de desktopzoeksoftware van Google. De Windows-producent zei dit eind vorige week. De lokale zoekapplicatie valt onder de MSN-vlag.

Naast die lokale zoeksoftware komt Microsoft ook dit jaar nog met een béta-uitvoering van zijn nieuwe web-zoekmachine. Die programmatuur gebruikt nieuwe algoritmes die de softwarereus zelf ontwikkelt. Tot op heden vertrouwede Microsoft op de zoektechnologie van derden voor zijn diverse websites.
 
Financieel directeur John Connors onthulde de concretere zoekplannen in een conferentie met Wall Street-analisten. "Er komt een serieuze race tussen Google, Microsoft en Yahoo", aldus de topman. "Het wordt echt spannend om die wedstrijd te volgen."
 
Google introduceerde vorige week zijn desktopzoekmiddel. Deze doet qua functionaliteit denken aan de lokale zoekmachine die de ooit populaire webzoekmachine Altavista in 1998 lanceerde. Inmiddels is er al enige ophef over de Google Desktop Search ontstaan. De lokale zoekmachine blijkt e-mails, bezochte websites en wachtwoorden van alle gebruikers op de pc te kunnen achterhalen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/391400). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×