Managed hosting door True

Oracle en Peoplesoft zaten in 2000 al om de tafel

 

Dat de voorgenomen overname van Peoplesoft door Oracle zou uitdraaien op een keihard gevecht vindt Larry Ellison verbazingwekkend. Volgens de Oracle-topman hebben de twee bedrijven in 2000 al gesprekken hierover gevoerd.

In de rechtszaak die Oracle in Delaware voert tegen Peoplesoft met het oog op het wegnemen van Peoplesofts verdediging tegen een overname, verklaarde Ellison dat de geboden weerstand niet was verwacht. De twee bedrijven zouden immers in 2000 al gesprekken over een mogelijke overname hebben gevoerd. Die zouden zijn afgesprongen op de eis van Peoplesofts Conway om de leiding te krijgen van de nieuwe 'business application' entiteit. Ellison zou dan ook hebben verondersteld dat de nieuwe gesprekken in 2003 na een eerste 'vijandige' fase vervolgens op gewone onderhandelingen zouden zijn uitgedraaid.
 
Ondertussen zou volgens ingewijden Oracle overwegen om het bod op Peoplesoft in te verlagen - naar verluidt met een vierde tot een derde. De magere financiële resultaten van Peoplesoft zouden deze stap wettigen..

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/384570). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×