Managed hosting door True

Novell koopt Britse consultancy

 

Novell neemt het Britse consultancy bedrijf Salmon Limited over. De koper zegt hiermee zijn Europese dienstverlening, met name in Groot-Brittannië, te versterken.

De voorwaarden van de overname worden niet bekend gemaakt, waaronder dus ook de prijs die Novell betaalt. Salmon had vorig jaar een omzet van 12,1 miljoen pond (ongeveer 17 miljoen euro). Het stelt al sinds de oprichting in 1989 winstgevend te zijn.

Salmon is gespecialiseerd in consultancy voor implementatie, ontwikkeling en integratie van software voor klantenrelatiebeheer (crm), bedrijfsintelligentie en hulpmiddelen bedrijfsautomatisering (erp). Op dat laatste gebied bestrijkt het bedrijf software van Oracle, Business Objects, Chordiant, Avnet, Digital Union en Relavis.

De consultancy telt honderd werknemers, verspreid over de drie vestigingen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Australië. Novell neemt dit personeelsbestand in zijn geheel over. De softwareleverancier, die begin 2001 al consultancy Cambridge Technology Partners overnam, zei eerder deze maand zijn kasreserve van 475 miljoen dollar te reserveren voor meer overnames. Het had die kasreserve opgebouwd door 600 miljoen dollar aan schulden te converteren naar contanten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/320787). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.