Managed hosting door True

Software AG laat oog vallen op IoT-cloudspecalist

 

Internet of things

Het Duitse softwareconcern Software AG kondigt de overname aan van Cumulocity, een ontwikkelaar van Internet of Things (IoT)-toepassingen uit Düsseldorf. Cumulocity biedt een cloudplatform aan waarop de IoT-apparatuur en -applicaties zijn te beheren. Financiële details zijn niet bekend gemaakt door het bedrijf uit Darmstadt.

Beide partijen kenden elkaar via een in 2015 afgesloten samenwerking. De overname van Cumulocity volgt op die van Zementis, een Amerikaanse softwarespecialist op het gebied van kunstmatige intelligentie, eind december 2016.

Software AG, leverancier van software voor businessprocesmanagement, middleware en databases, beschouwt de IoT-markt en het daaraan verbonden economisch model Industry 4.0 als een belangrijke groeimarkt. Het wil haar zogeheten Digital Business Platform daarom uitbreiden met Iot-applicaties en -technologie, onder meer door overnames én door samenwerkingen met bedrijven als Bosch, Octo Telematics, Dell en Huawei. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5989213). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×