Managed hosting door True

Microsoft neemt Avere Systems over

samenwerking

Microsoft gaat het Amerikaanse Avere Systems overnemen. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Avere Systems is een specialist in storage systemen voor veeleisende computertoepassingen.

Avere is opgericht in 2008 en heeft zijn hoofdkwartier in Pittsburgh. Het bouwt technologieën rond flash-opslagsystemen die zowel in de cloud als on premise draaien (of in een combinatie daarvan). Door een combinatie van bestandssystemen en caching technologie wordt de workload van hoge workloads zo goed mogelijk aangepakt. Onder meer bedrijven als Sony Pictures, de animatiestudio Illumination Mac Guff, Johns Hopkins University en Teradyne, een fabrikant van testapparatuur voor de halfgeleiderindustrie, maken er gebruik van.

Microsoft wil de technologie van Avere vooral inzetten in zijn eigen cloud-aanbod dat het onder de naam Azure op de markt brengt. Volgens het bedrijf vullen de twee elkaar ook uitstekend aan. Ook in andere industrieën zijn er legio toepassingen voor de tools van Avere, zo zegt Jason Zander, corporate vice president van Microsoft Azure in een blogbericht. Hij noemt specifiek life sciences, onderwijs, de olie- en gasindustrie, banken en manufacturing.

Hoeveel Microsoft voor Avere betaalt, is niet bekendgemaakt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.