Managed hosting door True

Infor neemt BI-specialist Birst over

 

Deal handen schudden overname

Bedrijfssoftwareconcern Infor neemt het Amerikaanse bedrijf Birst over. Dit is een aanbieder van een business intelligence-cloudplatform voor data-sourcing. Het geeft inzicht in gestandaardiseerde gegevens om het nemen van bedrijfsbeslissingen te vergemakkelijken.

Het bi-platform van Birst verbindt een organisatie door middel van een netwerk van gevirtualiseerde 'bi-instances' bovenop een gedeelde analytische structuur. Birst biedt ETL (extract, transform en load), operationele rapporten, dashboards, semantisch begrip, visualisatie, slim zoeken en data-blending in een cloudsuite.

De oprichters van Birst hebben veel bi-ervaring. Het team is grotendeels hetzelfde als het team dat de bi-functionaliteit voor Siebel Systems (overgenomen door Oracle) heeft gebouwd en nu de kern is van Oracle’s bi-portfolio. Voor Birst bouwde het een nieuw, modern bi-platform met een focus op de cloud, aldus Infor.

Birst biedt Infor een standaardplatform met een eenvoudige gebruikersinterface om inzicht te krijgen in data en om correlaties te ontdekken. Het Amerikaanse concern wil de software gebruiken om de volgende generatie analytische applicaties neer te zetten, waarbij bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie en machine-learning wordt toegepast.

Birst is gevestigd in San Francisco en heeft wereldwijd zo'n driehonderd klanten, waaronder American Express, Kellogg’s, Schneider Electric en Citrix. Het bedrijf heeft circa 260 werknemers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6009841). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×