Managed hosting door True

Claranet neemt Braziliaans CredibiliT over

 

cloud volgende stap

De Britse it-dienstverlener Claranet neemt de Braziliaanse cloud services provider CredibiliT Tecnologia Ltda. Het is de eerste aankoop van het bedrijf buiten Europa. Het is onbekend welk bedrag met de overname gemoeid is. De beide oprichters van CredibiliT, Daniel Galante (ceo) en André Guerra (cfo), blijven in de nieuwe organisatie belangrijke senior executives van Claranet in Brazilië.

Charles Nasser, oprichter en ceo van de Claranet Group: ‘Deze overname biedt ons de mogelijkheid om een belangrijke cloud-dienstverlener te worden in Brazilië, wat een zeer interessante en snelgroeiende markt is’. CredibiliT heeft een jaarlijkse omzet van circa 9 miljoen euro, telt veertig medewerkers en bedient vanuit het hoofdkantoor in São Paulo, Brazilië honderd klanten uit een breed scala van sectoren, waaronder Pepsico, Webmotors, Smiles, Editora Abril en TV Globo.

De Claranet Groep heeft een jaarlijkse omzet van ruim 252 miljoen euro, telt meer dan 1.250 medewerkers en werkt voor meer dan 5.800 klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Nederland en Brazilië. Het bedrijf heeft onder leiding van oprichter/topman Charles Nasser de afgelopen jaren diverse overnames gedaan, waaronder het Britse Star, het Franse Typhon en Grita, het Portugese Echiron, het Nederlandse Novadata en het Spaanse Celingest.

Inmiddels ligt de jaaromzet op ruim 210 miljoen euro en telt het bedrijf zo'n 850 medewerkers. Er zijn vestigingen in zes Europese landen; in Nederland staat een kantoor in Eindhoven en een datacenter in Son.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5903401). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×