Managed hosting door True

Overheden moeten cloudbeleid nog vormgeven

 

cloud computing

Nationale overheden boeken grote vooruitgang op het gebied van wet- en regelgeving voor cloud computing. Desondanks zijn er belangrijke uitzonderingen die een bedreiging vormen voor de economische groei in deze markten. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van BSA.

De 2016 BSA Global Cloud Computing Scorecard geeft weer in hoeverre 24 landen wereldwijd klaar zijn voor cloud computing. Zij worden beoordeeld op zeven essentiële beleidsgebieden: het garanderen en bevorderen van privacy, bevechten van cybercrime, beschermen van intellectueel eigendom, stimuleren van standaardisatie, stimuleren van vrije handel en het voorzien in de benodigde infrastructuur.

Gezonde vooruitgang

De resultaten laten zien dat bijna elk land sinds de vorige uitgave van de BSA Scorecard in 2013 een ‘gezonde vooruitgang’ heeft geboekt. Zuid-Afrika en Canada lieten de meeste vooruitgang zien. Opvallend is dat Thailand, Brazilië en Vietnam, drie landen die onderaan in de ranking staan, aanzienlijk en consistente vooruitgang blijven boeken en het gat ten opzichte van gemiddeld scorende landen steeds verder dichten.

BSA constateerde ook negatieve trends. Zo bevorderen weinig landen het beleid op het gebied van vrije handel of de standaardisatie van cloud computing. Met name Rusland en China kwamen met nieuwe policy’s die cloud computing belemmeren door cloud computing-dienstverleners te beperken in hun mogelijkheden om data op de juiste manier internationaal te delen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5749769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×