Managed hosting door True

Dell bouwt hybride cloud op Microsoft-Azure

Dell World 2015

 

Dell en Microsoft introduceren een gezamenlijke hybride cloudoplossing die gebaseerd is op het online beheerplatform Azure van Microsoft. Het aanbod is gepresenteerd tijdens het Dell World congres in Austin, Texas. Microsoft-ceo Satya Nedella en Dell-oprichter en -ceo Michael Dell presenteerden de oplossing tijdens de keynote.

Volgens het tweetal beweegt de afname van publieke- en private-clouddiensten richting hybride-modellen. Daarbij nemen bedrijven en organisaties diensten af van publieke clouddiensten, maar blijft er ook behoefte aan privé-omgevingen. De gepresenteerde Dell/Microsoft-cloud is een hybride cloudoplossing in een modulaire on premise cloud.

Het aanbod heeft de naam Dell Hybrid Cloud Platform System Standard. De basisversie bestaat uit een Dell PowerEdge C6320 Rack Server, twee rack switches en 64 terabyte opslag. De oplossing draait op Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 en Windows Azure.

Huur of koop?

Met de cloud-oplossing introduceert Dell ook een alternatief betaalmodel. Klanten kunnen de oplossing eerst huren en na zes maanden beslissen of ze de oplossing blijven huren of overgaan tot aanschaf. Volgens PC World moet voor de basisversie negenduizend dollar worden neergelegd.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5632678). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

bit and bytes.... Mijn Ghz gaat verder dan die van jouw. Euh, hoe lang gaan we het hier nog over hebben? Dell is te laat en probeert de achterkant van Microsoft te kopen.

Leuk! Maar wie doet wat? Hybride cloudoplossing met Hyper-V van Microsoft?
Net in het huwelijksbootje met VMware ingestapt en gelijk met Microsoft vreemdgaan :-)

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×