Managed hosting door True

Franse Ikoula betreedt Nederlandse markt

 

Cloud computing

De Franse mkb-cloudprovider Ikoula breidt zijn public cloud-aanbod uit naar Nederland. Met een kapitaalinjectie van tien miljoen euro wil Ikoula zijn internationale marktpositie versterken. Daarnaast werkt het bedrijf aan een Nederlandstalige wiki.

Ikoula heeft twee eigen datacenters in Frankrijk, in Champagne-Ardenne en Picardië. Met de kapitaalinjectie van tien miljoen euro van de onderneming Ardian, voorheen Axa Private Equity, wil de Franse cloudaanbieder zijn internationale marktpositie versterken. Hiervoor breidt het bedrijf de activiteiten uit naar Nederland. Nieuwe Nederlandse klanten ontvangen support in het Nederlands en worden begeleid door een projectaccountmanager.

Internationale strategie

Nederland is niet de eerste internationale uitbreiding voor Ikoula. Zo heeft het bedrijf in de afgelopen drie maanden nieuwe cloud instances (virtuele servers) opgezet in Singapore, Florida en Duitsland. Klanten kunnen nu kiezen uit verschillende geografische zones voor het hosten van hun instances.

Naast de internationale strategie werkt Ikoula ook aan een wiki. Op deze informatieve communitywebsite staat een lijst met informatie over cloudoplossingen, technisch advies, tutorials en best practices. De wiki zal in verschillende talen beschikbaar zijn, waaronder het Nederlands.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5605223). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×