Managed hosting door True

Microsoft wil start-up Adallom overnemen

 

Techgigant Microsoft wil de cloud security-start-up Adallom overnemen voor 320 miljoen dollar (ongeveer 295 miljoen euro). Dit meldt The Wall Street Journal op basis van twee bronnen. Met de overname zou Microsoft zijn cloud platform Azure beter willen beveiligen.

Adallom is in 2012 opgericht door alumni van het Intelligentie Corps van de Israëlische Defensie en heeft tachtig werknemers, verspreid over Israel en de Verenigde Staten. De start-up ontwikkelde een cloud auditing dienst die op basis van een heuristische motor en met bedreigingsanalyses continu cloudapplicaties monitort op verdacht gedrag.

Volgens The Wall Street Journal is Microsoft van plan deze start-up over te nemen voor 320 miljoen dollar. Experts zien hierin een logische stap, omdat Microsoft de beveiliging in cloudplatform Azure wil verbeteren.

Microsoft en Adallom waren al partners. Zo staat op de website van Adallom. De start-up is de enige cloud-beveiligingsleverancier in het Microsoft Active Protections Program. Adallom zorgt als partner van Microsoft voor beveiliging in Office 365.

Microsoft kan niet reageren op vragen over de mogelijke overname en een woordvoerder van Adallom zegt de geruchten niet te kunnen bevestigen of ontkennen. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5434017). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×