Managed hosting door True

KPN neemt clouddienstverlener IS Group over

 

KPN neemt alle aandelen van de IS Group over, een aanbieder van beheer- en clouddiensten uit Purmerend. Bij het bedrijf, dat de laatste jaren diverse andere partijen heeft overgenomen, werken ongeveer 130 man. De omzet in 2014 lag op zo'n 25 miljoen euro. De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken, met name voor het midden- en kleinbedrijf.

De ondernemingsraden van zowel KPN als IS Group hebben een positief advies afgegeven voor de transactie. Financiële details worden niet bekend gemaakt. Door de overname van IS Group kan KPN zijn beheerdiensten uitbreiden en aanvullen met cloud- gebaseerde werkplekoplossingen voor het mkb.

Het productportfolio van IS Group berust op drie pijlers: cloud computing-diensten, virtuele desktopoplossingen en connectiviteit. Het bedrijf maakt voor de verkoop ervan ook gebruik van een partnerkanaal en heeft met zijn hybride cloud computing platform een bereik van circa dertigduizend zakelijke klanten.

Strategie

Naast autonome groei is het bedrijf actief met het overnemen en integreren van branchegenoten om versneld schaal te realiseren in de consoliderende markt voor cloud computing. IS Group is in 2010 ontstaan uit de fusie tussen de Pins Groep en IS Interned Services. Nadien volgde een reeks overnames en veranderde het bedrijf in een cloudcomputing-dienstverlener.

De eerste jaren werd IS Group financieel ondersteund door de investeerders Henq en Hummingbird. Die stapten er echter in april 2014 uit en droegen hun aandelenpakket over aan de andere aandeelhouders: de IS-directeuren Jan-Willem des Tombe en Arjan Steevels. Beide heren hebben zich nu laten uitkopen door KPN maar blijven vooralsnog de directie van de overgenomen IS Group vormen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5426043). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×