Managed hosting door True

Holland Venture investeert in Qi Ict

 

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in systemintegrator Qi Ict uit Delft. De onderneming biedt en beheert opslag-, netwerking en beveiligingsoplossingen voor ict-infrastructuren. Het management en de aandeelhouders willen de komende jaren de groei van de groep versterken, zowel organisch als door overnames.

Qi Ict, opgericht in 1983, heeft in de afgelopen jaren een verandering ondergaan van hardwarewederverkoper naar systemintegrator. Dat gebeurde onder leiding van Albert Klene, ondernemer en investeerder, die in oktober 2010 het bedrijf overnam. Klene bouwt sindsdien gestaag aan de verder uitbouw, zowel in geografisch opzicht als in het producten- en dienstenaanbod.

'Op basis van onze specialistische kennis zien wij kansen om ons dienstenaanbod te verbreden en ons klantenbestand te vergroten', zegt Klene. 'We hebben Holland Venture als partner aan boord gehaald om ons daarbij te helpen. Door zijn jarenlange ervaring met groeiende bedrijven, biedt Holland Venture Qi Ict strategische waarde, waardoor wij onze onderneming verder kunnen uitbouwen en onze groeiambities kunnen realiseren. Het groeiscenario dat we hebben ingezet zullen we blijven volgen, zowel organisch, als door strategische overnames en investeringen.'

Bij Qi Ict werken 125 mensen verdeeld over vijf locaties in Nederland en België. Dat is inclusief het dochterbedrijf uit Amstelveen en Microsoft-cloudpartner Inovativ, waarin Qi Ict in november vorig jaar een meerderheidsbelang nam. De verwachte gemeenschappelijke omzet in 2015 is 27 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5413828). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×