Managed hosting door True

'EC beschuldigt Google van machtsmisbruik'

 

De Europese Commissie (EC) beschuldigt zoekgigant Google van het illegaal misbruiken van zijn dominantie in Europa. Eurocommissaris van Mededinging Margrethe Vestager maakt vanmiddag bekend dat het Amerikaanse bedrijf een aanklacht krijgt voor het overtreden van mededingingsregels. Dit melden diverse media. Zo zou Google zijn eigen diensten bevoordelen en resultaten van concurrenten consequent lager weergeven.

Europees commissaris Vestager (Mededinging) geeft aan het begin van de middag een persconferentie waarin ze de formele aanklacht zal aankondigen. Dat kan het begin worden van een jarenlange juridische strijd. Brussel verdenkt Google ervan zijn dominante positie als internetzoekmachine te misbruiken.

Google maakte zich eerder dit jaar al grote zorgen over de start van een antitrust-zaak tegen de zoekmachinegigant door de EC. Zo'n zaak kan jaren duren en eventueel tot een opsplitsing leiden. Ook kan de commissie bij kartelzaken forse boetes opleggen die tot in de miljarden kunnen lopen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5255485). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 

Reacties

Als je kijkt naar de hoeveelheid marktverstoring die ze de afgelopen decennia hebben veroorzaakt, zou het beter zijn de EU op te splitsen dan Google op te splitsen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×