Managed hosting door True

Amazon EC2 Cloud krijgt reboot

 

Cloud-applicaties

De clouddiensten die draaien op Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) krijgen allemaal een reboot. Dat is nodig omdat er een lek moeten worden gedicht. Om wat voor soort lek het gaat is onbekend.

Klanten die gebruikmaken van Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) hebben van Amazon Web Services (AWS) een e-mail gekregen met de mededeling dat ze een reboot moeten uitvoeren om nieuwe patch updates te kunnen ontvangen. In de e-mail staat ook welke onderdelen een reboot krijgt en op welke tijd dat gaat gebeuren. Klanten hoeven zelf niks te doen, want de reboots worden de komende weken automatisch uitgevoerd. Klanten kunnen wel aangeven dat ze liever zelf de reboots willen doen.

Klanten van Amazon klagen online over de reboot. Zo vindt een klant dat hij wel erg snel 75 ‘EC2 instances' in zes dagen moet rebooten. Veel klanten denken dat Amazon haast maakt met het dichten van een lek in de cloudoplossing.

Op Amazon's discussieforums klagen klanten van EC2 dat de reboot niet altijd even goed lukt en zijn ze bang voor een uitval, dat eerder dit jaar ook al gebeurde. Maar volgens Amazon's AWS Service Health Dashboard wordt de reboot grotendeels goed uitgevoerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4318577). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Als je virtuele servers in de cloud hebt, is het minste waar je server aan moet voldoen (willekeurige) herstarts kunnen weerstaan. Als je handmatig services moet starten of configureren na iedere herstart kun je überhaupt beter niet aan cloud computing beginnen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×