Managed hosting door True

SaaS-gebruik ligt onder wereldwijd gemiddelde

 

Het gebruik van software as a service (SaaS) onder Nederlandse bedrijven is lager dan het wereldwijde gemiddelde. In Nederland gebruikt ongeveer 27 procent van de bedrijven software die als webdienst wordt geleverd. Wereldwijd ligt dat percentage op 55 procent. Dat blijkt uit onderzoek van ict-dienstverlener en adviesbedrijf Avanade onder vijfhonderd bedrijven in Noord-Amerika, Europa, en Azië.

Van de ondervraagde Nederlandse bedrijven geeft 74 van de respondenten aan dat ze geen software als webdienst willen gebruiken. Wereldwijd geeft 38 procent van de ondervraagde bedrijven de voorkeur aan software die lokaal is geïnstalleerd.

Nederlandse organisaties zetten voornamelijk software als webdienst in voor customer relationship management (crm) en e-mail. Begin november 2009 concludeerde marktonderzoeker Gartner dat de omzet van crm-software als webdienst in 2009 goed is voor bijna een kwart van de wereldwijde omzet uit crm-software.

De inzet van software als webdienst voor human resources (hr) en financiële diensten blijft in Nederland achter in vergelijking met de situatie in andere landen van de wereld.

SaaS

De kritische houding van Nederlandse bedrijven tegenover SaaS staat niet op zich. Computable-experts concluderen dat ondanks de juichverhalen van leveranciers het gebruik van SaaS niet zaligmakend is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3180573). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.