Managed hosting door True

EDM neemt Overlijdensregister over

 

Deal handen schudden overname

Dataspecialist EDM uit Nieuwegein koopt het Overlijdensregister voor een onbekend bedrag. Die organisatie uit Groningen verzamelt de gegevens van overledenen in Nederland. Dit met het doel om identiteitsfraude en correspondentie aan overledenen te voorkomen. Via de overname ontstaat naar eigen zeggen ‘de grootste en meest actuele database met gegevens van overledenen in Nederland’.

In Nederland overlijden jaarlijks meer dan 135.000 mensen en de gemiddelde Nederlander komt in meer dan tweeduizend databases voor. Voor het bedrijfsleven is het lastig om alle overledenen bij te houden. Daarom heeft Lukas de Vries in 2009 het Overlijdensregister opgericht. Dat register verzamelt de gegevens van overledenen in Nederland vanuit circa 1.450 bronnen. Als bewijs en voor controledoeleinden bewaart Overlijdensregister ook de overlijdensmeldingen.

De organisatie wordt nu overgenomen door EDM, een leverancier van oplossingen op het gebied van datakwaliteit, klantinzicht en doelgroepbereik. Dat bedrijf, met een Nederlandse vestiging in Nieuwegein, houdt sinds 1990 gegevens bij van overledenen.

2,5 miljoen registraties

Frank de Beun, ceo van EDM: ‘Door de samenvoeging ontstaat de meest actuele en accurate commerciële database met gegevens van overledenen in Nederland. Wij hebben nu een database met meer dan 2,5 miljoen registraties en kunnen binnen een maand 99 procent van de overledenen in Nederland registreren.’

Het Overlijdensregister heeft vijf medewerkers in dienst. Zij blijven actief vanuit het kantoor in Groningen en blijven het product uitbreiden en doorontwikkelen. Overlijdensregister-oprichter Lukas de Vries blijft werkzaam als directeur.

EDM is onderdeel van de EDM Media Group met vestigingen in Nederland (Nieuwegein), Engeland (Londen) en België (Brussel). Er zijn honderd fulltime-eenheden bij de Nederlandse tak in dienst. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6207057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×