Managed hosting door True

Proximus-dochter Telindus lijft Umbrio in

 

Overname

Netwerkleverancier Telindus Nederland neemt Umbrio over, een Nederlandse dienstverlener op het gebied van analyse van machinedata. Umbrio wordt daarmee onderdeel van de Belgische Proximus Groep. Met de overname krijgt Telindus de mogelijkheid om meer managed services te bieden op het gebied van it en networking. Het is onbekend hoeveel geld met de overname is gemoeid.

Veel van zijn diensten baseert Umbrio op Splunk, Amerikaanse technologie voor operations, monitoring en analytics van it-omgevingen. Klanten bevinden zich in financiële, publieke en industriële sectoren. Sinds mei 2018 is het bedrijf behalve in Nederland ook actief in België en Luxemburg. Na de overname wordt het bedrijf een autonome dochter van Telindus Nederland.

De inlijving van Umbrio past in de ambitie van Proximus. Het telecomconcern wil transformeren naar een digitale service provider met een sterke focus op de Benelux. Koppeling van Umbrio’s data-analyses aan de security intelligence en managed services van Telindus en Proximus is een belangrijk aspect van de overname.

In maart 2018 nam Telindus Nederland nog het Veenendaalse beveiligingsbedrijf Ion-IP over.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6370438). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.