Managed hosting door True

BT schrapt 4.000 banen wereldwijd

 

Telecom en ict-dienstverlener BT schrapt wereldwijd vierduizend banen. Het gaat voornamelijk om arbeidsplaatsen in de backoffice en managementfuncties. De herstructurering moet de komende twee jaar zo'n 355 miljoen euro opleveren.

Dat staat in een toelichting op de resultaten over het vierde kwartaal van BT's gebroken boekjaar. De ict- en telekomreus kamp met de naweeën van een boekhoudschandaal in Italië en ziet de inkomsten uit opdrachten van de Britse overheid teruglopen.

Over het schrappen van de banen meldy BT dat het gaat om een versnelling van eerder aangekondigde maatregelen om kosten te besparen. Er verdwijnen vooral functies in de interne service-organisatie. Daarnaast worden managementfuncties in de centrale organisatie geschrapt.

Ook gaat de Global Services-organisatie op de schop. Gisteren benoemde BT nog de Nederlander Bas Burger tot topman van die organisatie. Hij moet de zakelijke dienstverlening meer richten op clouddiensten en versimpeling van het dienstenaanbod.

Cloud Computing

BT, dat altijd zwaar leunde op eigen fysieke netwerken en acces-punten, heeft met de opkomst van de vraag naar clouddiensten de kans om zich te herpositioneren als een digitale dienstverlener. Daarbij gaat het bedrijf zich meer richten op innovatieve clouddiensten, licht de dienstverlener toe. 

De focus op het leveren van security-, netwerk-, communicatie-, samenwerking- en contactcenterdiensten aan grote organisaties en multinationals blijft gehandhaafd, maar verschuift naar distributie via een cloud-infastructuur. Bij BT werken wereldwijd ongeveer 102.500 mensen. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6018179). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×