Managed hosting door True

Capgemini helpt Eneco met IT-vernieuwing

 

Capgemini heeft een nieuw contract getekend met de Eneco Groep (Eneco, Stedin, Joulz, Ecofys). Naast infrastructuurdiensten gaat de automatiseerder het energieconcern helpen bij de vernieuwing van het it-landschap. Ook gaan beide partijen samenwerken in het ontwikkelen van toepassingen voor energiebeheer in huishoudens, oplaadmogelijkheden voor elektrisch vervoer, lokale energieopwekking en digitale klantenservices.

Eneco sloot in 2013 een uitbestedingscontract met Capgemini voor infrastructuurbeheer. In de herziene, nieuwe overeenkomst zijn extra afspraken opgenomen over de vernieuwing van Eneco’s bestaande it-landschap, het gezamenlijk exploreren van technologische mogelijkheden voor de energiemarkt, het delen van intellectual property (ip)-ontwerpen en het gezamenlijk investeren in business development.

Volgens Eneco verandert de manier, waarop klanten energie gebruiken in hun huizen en voor hun bedrijven, ingrijpend en wordt decentrale en duurzame energie de nieuwe standaard. Om daar beter op in te spelen zegt het energieconcern nieuwe it-oplossingen nodig te hebben. Daarvoor moet dan wel de it-omgeving worden opgeknapt. Daarmee wil Eneco niet alleen de operationele kosten verlagen maar ook in staat zijn die nieuwe it-oplossingen te kunnen lanceren.

Capgemini heeft een internationaal programma opgezet met de naam u2es (utility to energy services). Dat is gericht op energiebedrijven die innovatieve diensten willen aanbieden voor bijvoorbeeld mobiele apparatuur en sociale media-platforms. Eneco gaat onderdelen van dit programma gebruiken waarbij het concern samen met Capgemini een aantal nieuw te ontwikkelen energieservices beschikbaar wil stellen voor andere partijen in de sector.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5616520). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Kan altijd nog overstappen...

Zo te horen heb ik het schip Eneco tijdig verlaten voordat Capgemini deze onder water laat lopen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×