Managed hosting door True

Tweehonderd keer taart op SysAdminDay 2015

 

Appeltaart

De laatste vrijdag van juli is de dag waarop wereldwijd systeembeheerders in het zonnetje worden gezet. Dit jaar wordt System Administrator Appreciation Day (SysAdminDay) voor de zestiende keer gevierd. Softwareleverancier voor itsm (it service management) Topdesk stuurt tweehonderd taarten naar systeembeheerders verspreid over het land.

Met de taarten hoopt Topdesk organisaties eraan te herinneren om in de toekomst ook actie te ondernemen op SysAdminDay. In een toelichting stelt het management: 'Organisaties zijn de afgelopen jaren steeds meer afhankelijk geworden van hun ict-afdeling en de systeembeheerders houden de organisaties dus draaiende.'

De hype om systeembeheerders op een vaste dag in het jaar te eren is overgewaaid vanuit de VS. De systeembeheerdersdag is bedacht door Ted Kekatos, een systeembeheerder uit Chicago. Hij kwam op het idee naar aanleiding van een advertentie van Hewlett-Packard, waarin een systeembeheerder bloemen en fruitmanden kreeg als dank voor het installeren van een nieuwe printer.

System Administrator Appreciation Day is nog niet erg bekend in Nederland, maar daar komt langzaam verandering in. DataByte heeft een website in de lucht waar systeembeheerders in het zonnetje worden gezet en het benoemt een systeembeheerder van het jaar. Leverancier van it-beheersoftware Kaseya zet voor de gelegenheid een aantal anekdotes van systeembeheerders op een rij.

Oproep

Computable is benieuwd welke initiatieven andere bedrijven vandaag hebben genomen om systeembeheerders te eren. Heeft uw bedrijf of organisatie een leuke actie? Of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail naar redactie@computable.nl

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5441050). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×