Managed hosting door True

Microsoft op verlies door afschrijving Nokia

 

Microsoft

In het afgelopen kwartaal draaide Microsoft een verlies van 3,2 miljard dollar (omgerekend 2,9 miljard euro). Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. In totaal draaide Microsoft een omzet van 22,2 miljard dollar (circa 20,28 miljard euro). Dit is een daling van ruim 5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2014. Het forse verlies is voor een groot deel toe te schrijven aan de afboeking van het overgenomen Nokia.

Microsoft schreef in totaal 7,5 miljard dollar af voor de overname van Nokia. Dit is de oorzaak voor het verlies van 3,2 miljard dollar. De omzet van de Windows Phone toont ook een flinke daling van 552 miljoen dollar (68 procent). De verkoop van Lumia-toestellen is toegenomen van 5,8 miljoen naar 8,4 miljoen. Dit leidt tot een omzetdaling van de overige smartphones. Zo werden er vorig jaar (Q2) 30,3 miljoen smartphones verkocht en waren het in het tweede kwartaal van dit jaar 19,4 miljoen.

Voor zakelijke klanten is een daling te zien in het aantal verkochte licenties. Het aantal verkochte computers/ pc is fors gedaald, hetgeen ook de afzet van oem-licenties negatief beïnvloed. Deze omzet is met 22 procent gedaald tot 683 miljoen dollar. De omzet van clouddiensten als Office 365 en Azure nam juist toe met 88 procent. Zo verkreeg Microsoft het afgelopen kwartaal drie miljoen nieuwe Office 365-abonnees.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5434813). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×