Managed hosting door True

iOS- en Android-apps welkom in Windows 10

 

startpagina W10

Microsoft wil het gebruik van de nieuwe Windows 10 stimuleren. Ontwikkelaars kunnen zonder al te veel moeite Android- en iOS-applicaties beschikbaar maken voor Windows 10. Dit heeft Microsoft aangekondigd op de jaarlijkse Build conferentie in San Francisco.

Op de eerste dag van de Build conferentie in San Francisco maakte Microsoft bekend dat Windows 10 het meest aantrekkelijke ontwikkelingsplatform moet worden. Dit wil Microsoft bereiken door voor ontwikkelaars de iOS- en Andriod-apps op een eenvoudige manier beschikbaar te stellen voor Windows 10.

Momenteel zijn er ruim 1,4 miljoen applicaties voor Android- en Apple-apparaten beschikbaar. Dit terwijl er slechts een paar honderd voor Windows-apparaten zijn. Ontwikkelaars maken weinig tot geen applicaties voor Windows omdat er relatief weinig mensen gebruikmaken van Windows-smartphones en -tablets.

Apps op de pc

De apps voor de Android- en Apple-apparaten kunnen zonder al te veel aanpassing in de codes op de Windows Market worden verspreid. Hierdoor komen de apps beschikbaar voor alle apparaten die draaien op het nieuwe Windows 10-besturingssysteem. Naast smartphones en tablets komen de applicaties dus ook beschikbaar voor pc’s, laptops, de Xbox, et cetera.

Naast de Android- en iOS-apps zijn natuurlijk ook .NET- en Win32-apps geschikt voor het nieuwe Windows-platform. Bovendien maakt Microsoft het voor ontwikkelaars mogelijk om één applicatie te ontwikkelen die schaalbaar is op alle Windows 10-apparaten. Apps kunnen zo worden afgestemd op de unieke mogelijkheden van elk apparaat. 

1 miljard Windows 10 gebruikers

Microsoft heeft het doel om in FY2018 een miljard actieve Windows 10-gebruikers te hebben. Dit wil het onder andere bereiken door een gratis upgrade te bieden aan gebruikers van de vorige twee Windows-versies.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5262040). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

In 2013 als reactie op een artikel over HTML5 heb ik gezegd:

[...]In dit kader denk ik dat er een “framework” gemaakt wordt waarin een app onafhankelijk van het onderliggende besturingssysteem gaat werken [...]

Leuk dit in 2015 op Windows10 terug te zien :-)

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×