Managed hosting door True

Updates Windows 10 via peer-to-peer-netwerk

 

Microsoft gaat Windows 10-updates via een peer-to-peer (p2p)-netwerk naar zijn klanten sturen. Dit concludeert The Verge, een Amerikaanse technologie nieuws en media website, op basis van een nieuwe gelekte versie van het besturingssysteem.

De gelekte versie van het besturingssysteem laat een nieuwe optie zien, waarmee gebruikers updates van meerdere plekken kan toestaan en waarmee apps en updates vanuit meerdere bronnen kunnen worden gedownload. Zo kan de gebruiker kiezen de updates te downloaden van een lokaal netwerk of een combinatie van lokale pc’s, internet pc’s en de traditionele Windows Update servers van Microsoft.

Pando Networks-technologie

Screenshot van de nieuwe optie in Windows 10

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de technologie van Pando Networks, de ontwikkelaar van een peer-to-peer file sharing technologie vergelijkbaar met Bittorrent, hiervoor gebruikt. In 2013 nam Microsoft dit bedrijf namelijk over.

Hoewel deze manier van het aanbieden van updates security-vragen kan oproepen, denkt The Verge dat Microsoft wel methodes zal inbouwen waarmee update-pakketten worden gecontroleerd voordat deze op Windows 10-systemen worden toegepast.

De p2p-plannen van Microsoft zijn nog niet officieel naar buiten gebracht, maar The Verge verwacht dat de veranderingen binnenkort wel door Microsoft zelf bekend worden gemaakt. De internetgigant geeft binnenkort namelijk een officiële Windows 10 preview vrij.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5243266). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×