Managed hosting door True

Windows 8 biedt Live ID-login

 

Gebruikers van Microsoft Live ID kunnen voortaan met elke pc inloggen op een Windows 8-omgeving. Ze kunnen volgens Microsoft met een willekeurige pc via het web met een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen, waardoor ze gelijk Windows 8 en andere applicaties kunnen gebruiken.

Dit meldt Microsof's softwarespecialist Kate Frigon op de Building Windows 8-blog. Zo kan een Live ID-gebruiker overal ter wereld aan de slag met Windows 8 en gebruikmaken van beschikbare applicaties die daarop werken. De oplossing is geschikt voor huishoudens en bedrijven waar meerdere mensen van een pc gebruikmaken, aldus Frigon. Bestaande gebruikers kunnen met hun Hotmail- of Messaging-gebruikersnaam inloggen. Nieuwe gebruikers kunnen inloggen met een eigen e-mailadres, aldus Microsoft.

Eenmaal ingelogd komt de gebruiker in de eigen Windows 8-omgeving. Er is dan een eigen achtergrond/wallpaper, Metro-style applicaties (apps), favoriete links en geschiedenis van bezochte sites. Na afloop van gebruik wordt alles gesynchroniseerd. Dus bij een volgende sessie met Live ID zijn alle functies en instellingen up to date.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4197607). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Een soort van roaming profiles, maar dan wereldwijd. Klinkt als een functie waar een hoop mensen heel blij van worden!

Dus je privé surf gedrag kun je zo ook makkelijk op je werk inzien. En je baas ook en de rest die het nog niet van je wisten.
Om maar te zwijgen van het feit dat het een onderhoudsramp is voor systeembeheerders die rekening moeten gaan houden met een veelvoud van (nieuwe) security issues.

Denk je dat echt, Peter?

"Een soort van roaming profiles, maar dan wereldwijd. Klinkt als een functie waar een hoop mensen heel blij van worden!"

Gezien de gigantische aantallen problemen met roaming profiles, wordt je daar als beheerder zijnde wellicht helemaal niet zo blij van... Een paar van de problemen: de profiles worden gigantisch groot, staan vol met onnuttige cache-files, het laden van het profiel wordt gelijk afgebroken als er een probleem is met één bestand, de profielen blijven overal achter (werkstations), etc. Uiteraard kan je 't een en ander instellen en verbeteren, maar da's bij roaming profiles altijd een sinecure gebleken.

@Peter:
Het monitoren van surfgedrag wordt nu wel heel makkelijk voor Microsoft, die dan veel makkelijker spionage-gegevens aan bijvoorbeeld de politie, FBI of NSA kan geven.
Er zijn inderdaad nieuwe security issues. Wat op internet opgeslagen wordt, kan ook via internet worden gecrackt. Maar... Er gaan er ook issues weg: als je in de toekomst alles extern hebt opgeslagen, hoef je je minder druk te maken over lokaal achtergebleven/ongewenste bestanden. Dit staat verder los van de privacy - die wordt er in elk geval niet beter op.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.