Managed hosting door True

Logica beheert bedrijfsapplicaties DHL

 

Pakketbezorger DHL Express heeft het functioneel- en technisch applicatiebeheer uitbesteed aan ict-dienstverlener Logica. Het betreft de ondersteuning van 26 bedrijsapplicaties waaronder de software die de sortering- en planning van de internationale pakketbezorger ondersteunt. Door de uitbesteding van de activiteiten stappen tien ict-medewerkers van DHL over naar de Brits-Nederlandse dienstverlener. Het beheercontract heeft een looptijd van tweeënhalf jaar. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Logica beheerde al een deel van de bedrijfsapplicaties van DHL maar krijgt nu het volledige technische en functionele beheer van de bedrijfsapplicaties in handen. De dienstverlener levert ook ict-diensten aan postbedrijf TNT. Logistiek dienstverlener Schenker, dat onderdeel uitmaakt van Deutsche Bahn (DB) is ook klant van het bedrijf. Aan Schenker worden vooral ict-diensten geleverd in Noord-Europa.

Indammen ICT-kosten DHL

DHL kijkt al langer naar manieren om de ict-kosten in te dammen. In 2008 verplaatste het bedrijf vierhonderd ict-functies naar Tsjechië.

In 2005 besloot het bedrijf zijn wereldwijde network operating center te verplaatsen van Groot-Brittannië naar Maleisië. Die klus kwam in handen van HP.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3343530). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij DHL
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×