Managed hosting door True

Zes jaar cel voor Duitse softwarepiraat

 

Een rechtbank in het Duitse Bochum heeft eerder deze maand een 'softwarepiraat' veroordeeld tot meer dan zes jaar celstraf.

De man verbouwde software van Microsoft, bedoeld en geprijsd voor de educatieve sector om tot ‘normale’ versies, en verkocht die vervolgens met winst.
Het Hof overwoog in zijn vonnis (met een van de hoogste gevangenisstraffen ooit uitgesproken) dat de beklaagde “zwaar crimineel gedrag vertoonde”, aldus een persbericht van Microsoft. “De verdachte is een echte crimineel en niet een jonge ondernemer die op het verkeerde spoor is geraakt.”
Het illegale netwerk van de veroordeelde verdachte dateert al van begin jaren negentig en omvatte nepbedrijven met bankrekeningen over de hele wereld “om zo de illegale activiteiten van het netwerk te maskeren.”

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/323567). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Als ik het goed begrijp is de misdaad die die man beging copyright-schending. Natuurlijk vond dat op zo'n beetje de ergst denkbare manier plaats, maar om daar zelfs maar celstraf voor te geven? Als je bedenkt dat dat soort straffen in dit land bij doodslag al ongebruikelijk zijn dan vraag je je toch af wie er nou werkelijk crimineel is. Staat er in Duitsland wellicht de doodstraf op het bewust in omloop brengen van een computervirus?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×