Managed hosting door True

HP biedt Sun-klanten migratiehulp

 

Microsoft, HP, Novell en Red Hat bieden klanten van Sun Microsystems een kant-en-klaar migratiepad naar hun eigen producten. Vanzelfsprekend beloven zij afnemers van deze migratiedienst van Sun- naar HP-hardware lagere kosten. Behalve concrete producten leveren Suns concurrenten onder meer goedkope trainingsprogramma's aan kersverse klanten, om de overstap van Solaris naar Linux te vergemakkelijken.

In 2009 zijn meer dan 350 klanten overgestapt van Sun- naar HP-systemen, meldt ict-leverancier HP. Hoeveel klanten de omgekeerde beweging maakten, vermeldt het bedrijf. Hoe dan ook, HP gebruikt deze cijfers om er een nieuwe vorm van dienstverlening mee aan te prijzen: een migratiepad van Sun Microsystem naar HP.

Inclusief besturingssysteem

HP zegt een totaalpakket te bieden, dat begint met een proof-of-concept en uitmondt in een implementatie en het aanbieden van lifecyclediensten. Om ervoor te zorgen dat de verbouwde datacenters van nieuwe klanten er na de migratie spic en span bijliggen, werkt HP samen met besturingssysteemleveranciers Novell (SUSE Linux Enterprise), Red Hat (Enterprise Linux) en Microsoft (Windows Server). Nieuwe klanten krijgen bovendien fikse kortingen op Linuxcursussen.

Behalve voor Linux of Windows kunnen klanten ook kiezen voor HP-UX 11i als besturingssysteem. Zelfs Sun Solaris behoort tot de mogelijkheden.

Zware tijden

HP's actie komt in een periode dat Sun het al zwaar genoeg met zichzelf heeft. In oktober 2009 maakte het bedrijf bekend wereldwijd 3000 functies te schrappen. In november 2008 kondigde het bedrijf ook al een reorganisatie aan. Toen werden er vijfduizend tot zesduizend banen wereldwijd geschrapt. In Nederland verdwenen er zestig banen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3199174). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×