Managed hosting door True

Google publiceert broncode Chrome OS

 

Zoekreus en softwareleverancier Google heeft de broncode van zijn opensource-besturingssysteem Chrome OS vrijgegeven. Google kondigde de beschikbaarheid van de code aan tijdens een bijeenkomst op zijn hoofdkantoor in Mountain View. Het bedrijf riep technologiepartners, de opensource-gemeenschap en externe ontwikkelaars, op om bij te dragen aan de ontwikkeling van het besturingssysteem. De eerste apparaten die met het webgebaseerde systeem zijn uitgerust, verschijnen pas eind 2010 op de markt.

Google Chrome is een besturingsysteem dat speciaal voor netbooks is ontwikkeld. Het nieuwe platform is gebaseerd op Googles webbrowser Chrome en ontworpen als een besturingssysteem voor internettoepassingen. Dat houdt in dat het bewerken van documenten, het maken van PDF-bestanden en het bekijken van afbeeldingen allemaal op internet plaatsvindt. Gebruikers van het hoeven niets te downloaden en geen updates te installeren.

Het besturingssysteem zal draaien op x86- en ARM-chips. Google wil dat het systeem wordt meegeleverd met producten van verscheidene hardwarefabrikanten. Het bedrijf hoopt op die manier de strijd aan te binden met andere platformen zoals Microsoft Windows 7, Mac OS X 10.5 en Linuxdistributies als Ubuntu. Chrome OS draait op een Linux-kernel, het centrale deel van een besturingssysteem.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3164039). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Downloaden kan nu al op http://getchrome.eu ;)

Voorbijganger,

Als ik op de door Kees opgegeven URL kijk zie ik daar geen melding van en zelfs de TOS verwijst naar Google.com...

Greetz,

Peter.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.