Managed hosting door True

Microsoft brengt SP2 Vista en Server 2008 uit

 

Softwareleverancier Microsoft heeft het tweede servicepack voor besturingssystemen Windows Vista en Windows Server 2008 uitgebracht. De eerste weken is het pakket alleen beschikbaar als download vanaf de site van Microsoft. Eind juni 2009 wordt hij automatisch verspreid met de auto-updates. Voorlopig is er nog geen Nederlandstalige versie.

Het servicepack, dat is bedoeld voor zowel serverbesturingssysteem Windows Server 2008 als desktopbesturingsysteem Vista, maakt onder meer koppeling met nieuwe hardware en bijbehorende standaarden mogelijk. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe versie 2.1 van de draadloze technologie Bluetooth.

SP2 is beschikbaar als 32bit- en 64bit-uitvoering. De Nederlandstalige versie laat echter nog op zich wachten, aangezien het pakket voorlopig alleen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Japans verschijnt. Voor installatie van het tweede servicepack dienen gebruikers eerst het eerste servicepack te installeren. Die verscheen in maart 2008 en de Nederlandse versie een maand later. Ook moeten eventuele testversies van SP2 te zijn verwijderd.

Voor abonnees van het Microsoft Developer Network (MSDN) was SP2 al eerder beschikbaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2957333). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.